BALLES?

Què fas?

 Clàssic, Contemporani, Oriental, Urbà, Esbart, Espanyol, Balls Llatins? 


Si fas dansa, t´interessa saber que la Carme  Casals, fisioterapeuta  de Fisiocentre, Col. nº1421 , s´ha format com a fisioterapeuta especialitzada en Dansa a CPAE, el Centre de Prevenció d´Arts Escèniques a Barcelona.
       
Resultat d'imatges de contemporani ballImatge relacionadaResultat d'imatges de dancerResultat d'imatges de  danzaResultat d'imatges de  danza


Balles bé?

Tant com puc!!

Si balles és perqué t´agrada, i t´agrada treure el millor de tu ballant.

Resultat d'imatges de hip hopLa forma del nostre cos fa que estiguem capacitats a fer amb  facilitat alguns moviments i aprendre´ls més ràpid i en canvi, que ens hàgim d´esforçar més per arribar a fer d´altres.
Les condicions físiques del ballarí o la ballarina i, moltes vegades,   l´esforç en excés o dirigit erròniament a grups musculars que no són els que s´haurien´activar, són factors importants que ens condueixen al feixuc món del Risc a lesionar-nos.
És important considerar l´edat del ballarí o la ballarina.És diferent el treball corporal i el resultat d´aquest treball en nens o nenes en edat de creixement, que en l´adolescència o quan ja som adults.
Millorar en la Dansa és aprendre nous passos, fer convinacions més complexes o més llargues i disfrutar-ho , emocionant el públic!! Sabem que requereix  temps i esforç, però queda clar que aquest esforç no serà igual per a tothom.

Sàpigues que la 1ª causa de lesió en la Dansa és l´excés de tensió muscular, la 2ª causa de lesió són els moviments repetitius.


Resultat d'imatges de ballet Resultat d'imatges de danza

Disminuïm el Risc a lesionar-nos!!

Resultat d'imatges de  baile en parejal


Deixa´m que t´ajudi a optimitzar el teu rendiment i enfocar el treball en els grups musculars efectius per a tu.


M´he lesionat, puc ballar?

 La formació continuada i l´experiència professional de fa més de 20 anys em dóna seguretat per tractar-te amb efectivitat si t´has lesionat.
Depenent de la lesió valoraré si has de fer repós absolut (has de parar uns dies), o repós relatiu ( pots anar a classe, però per exemple no te deixaré fer algun exercici).
 Tant com es pugui, miraré  que paris el menys possible i que continuïs ballant.
 Sempre i en qualsevol dels casos s´ha de treballar i mantenir els grups musculars que no estan lesionats.
A Fisiocentre t´ensenyarem exercicis de recuperació específics per tu, que els puguis incorporar en el teu escalfament o assaig, d´altres per fer a casa. Et serviran per recuperar-te i per prevenir noves lesions.

Resultat d'imatges de lesiones en danzaResultat d'imatges de ballet  en casa

Deixa veure tot el teu talent!

Quina és la teva cama bona?
Les convinacions a l´esquerra et costen més?
Cap a quin costat gires millor?Et mareges com una sopa si fas girs seguits?
Tens bon equilibri?
Còm et surten els exercicis en diagonal?
Et puc ajudar a millorar tot això!
Valoraré si necessites fer un reforç en l´entrenament Muscular o Vestibular, o de tot plegat, i el teu Performance millorarà.

Resultat d'imatges de saludo final en el escenario ballet