Pilates Impartit per fisioterapeutes

Al Fisio Centre, també fem servir el Métode Pilates com una eina més a l´hora
 de fer rehabilitació mitjançant l´exercici , per recuperar la nostra condició física. 
En el nostre centre sóc jo la Mª Carmen Casals  amb nº de col.legiada 1421 del Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya qui dóna les classes de Pilates.
 M´he format en el Métode Pilates amb l´escola americana Peak Pilates.

Cada any Peak Pilates celebra la Convenció Internacional organitzada a Barcelona i és una cita indispensable per estar al dia també pel que fa al Pilates.Els Professors americans són els més buscats en les classes que es fan durant la convenció, perqué són ells qui han  modernitzat i cientificat les bases d´aquest métode de gimnàstica vitalista dissenyat per en Joseph Pilates al segle passat.Però també tenim molt bons professors -peak trainer- aquí, alguns fisioterapeutes com jo, com la Noemí García, la Rocío Cárceles, directora de la formació a Espanya i Portugal, en Francesc Cos osteópata de l´equip técnic del primer equip del Fútbol Club Barcelona, entre d´altres.

No només aprenem una llista infinita d´exercicis alguns més fàcils que d´altres;També aprenem a enssenyar-los fer, que és molt diferent a fer-los un mateix. És aquí on la meva formació com a Fisioterapeuta és molt important per fer arribar a cada pacient l´objectiu de cada exercici adaptant-lo a la patologia o al problema físic que pateix.
Després només cal esperar que amb la pràctica sistemàtica dels exercicis esdevingui el moment en el que el cos va trobant els moviments més lliures, descarregant el treball a les articulacions, descomprimint la columna mentre respectem les curves fisiològiques, tonificant els músculs en estirament,exercitant el múscul respiratori per exel.lència, el diafragma,…tots els beneficis que té el Pilates.
La pèrdua de movilitat pot ser deguda al dolor, a l´artrosi, discopaties ,esguinços i tendinitis cròniques, hérnies discals, aplastaments vertebrals, l´escoliosi,traumatismes,fibromiàlgia, lesions esportives,  després del part,etc.

Els exercicis del Métode Pilates són molt eficaços en aquestes patologies perqué anem guayant movilitat mentre minva el dolor, per tal de restaurar la funcionalitat en els moviments i evitar recaigudes.
Les classes de Pilates es fan de manera individual o en  petits grups per poguer atendre les necessitats individuals de cadascú.
El Fisio Centre és censat en el Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya i té la llicència de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.
Com diu El Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya:” La salut en bones mans”.