Osteopatia i mal d´esquena

Les persones que pateixen repetitivament lumbàlgia, dorsàlgia i cervicàlgia es poden beneficiar de l´Osteopatia gràcies a la seva eficàcia.
La columna vertebral és l´eix del nostre cos i és intimament relacionada amb la periféria del cos, les extremitats:

  • El muscle Psoas conecta la columna lumbar amb els malucs i les cames. L´haurem d´estudiar en tots els problemes de la pelvis.
  • El muscle Gran Dorsal relaciona la columna dorsal i els braços, per això, en un dolor al muscle, revisarem l´esquena. 
  • Els músculs Escalens relacionen la columna cervical amb les dos primeres costelles; per tant la mecànica de la respiració té un ressó directe sobre les nostres cervicals.
  • La tensió de la columna dorsal ens pot afectar en forma de cefalees, degut als músculs Esplenis o als Complexos que arriben fins l´occipital en el clatell.

Aquestes relacions anatómiques que us hem explicat a nivell muscular, també existeixen si parlem dels nervis, vasos, lligaments, vísceres, fàscies,amb tota l´anatomia del cos.
Podem dir doncs, que les alteracions en la columna tenen influència en els membres donant lloc a ciàtiques, cervico-braquiàlgies, tendinitis, epicondilitis, formiguejos a les mans per exemple.
Esdevé també en sentit contrari. Transtorns als peus o en la manera de recolzar-los al terra poden ser transmesos a la columna mitjançant una força de tensió ascendent .  El cos anirà compensant com podrà  aquests desequilibris a nivell de genoll, maluc o columna. En el moment que aquest transtorn no pugui ser compensat (poden passar dies, mesos i anys  des de que va ocòrre el mecanisme lesiu) esdevindrà una lesió allà on el cos hagi defallit: Tendinitis rotuliana, sobrecàrrega de bessons, pubàlgia, trocanteritis,cruràlgia, i també lumbàlgia, dorsàlgia ,i fins i tot, podem compensar-ho i tenir dolor a nivell cervical o a l´espatlla per un mecanisme lesional que va començar al peu.
Exactament el mateix pot succeir als membres superiors: un excés d´hores davant l´ordinador fent servir el ratolí, acava per retraure els músculs flexors dels dits i el múscul oponent del polze i es manifesta en forma d´epicondilitis, formiguejos, dolor al muscle o a l´espatlla o a nivell de la columna cérvico-dorsal mitjançant la relació dels músculs trapezis.

 Al nostre centre de fisioteraàpia a Figueres l´Osteropatia busca l´origen de la disfunció i restaura la normalitat en la zona del cos on començà el procés lesional, moltes vegades lluny d´on ens fa mal.