El métode PilatesEl Pilates és un métode d´exercici i moviment físic disenyat per estirar, enfortir i equilibrar el cos.
La pràctica sistemàtica d´aquesta gimnàstica ens ajuda a estar en forma, como a suport a l´entrenament d´altres esports i a la rehabilitació física.
Traballem en posició d´allargament axial de la columna per descomprimir-la i també en posicions de replegament per flexibilitzar-la, al mateix temps que movem braços i cames contraressitència.
Això fa que els músculs es tonifiquin en allargament descarregant l´esforç a les articulacions. La sensació és d´haver crescut i sentir-nos lleugers.
El Métode Pilates es basa en el principi de que qualsevol moviment ha d´originar-se en el Power House - cinturó anatomic que comprén l´abdomen i la zona lumbar-. Mantenir desperta aquesta zona vital fa que els nostres moviments i postures siguin efectives i econòmiques pel desgast corporal.
El Pilates és una gimnàstica holística com ho és el Ioga i el Tai-chi.
En el nostre centre de fisioterapia,  el Pilates és impartit per fisioterapeutes.
Les nostres classes les desenvolupem des dels principis de:

  • Concentración.
  • Control.
  • Respiración.
  • Fluidez.
  • Precissió.

El treball comença a l´interior per manifestar-se a l´exterior en forma de moviment amb l´afany de superació: cos, ment i espirit.
Avui en dia, el Métode Pilates està recolzat per professionals de la salut, de l´sport i ho  practiquen personatges coneguts de diferents àmbits, com el jugador de futbol Carles Puyol.
Els beneficis d`aquest métode són:

  • Enforteix i flexibilitza els músculs de l´abdomen i de l´esquena.
  • Millora la postura, l´equilibri i la força.
  • Potencia la coordinación física i mental.
  • La densitat òssia i la movilitat articular millora.
  • Aumenta la capacitat pulmonar.

Ensenya a mantenir l´equilibri i el control del cos, i això es transmet a d´altres parcel.les de la vida.
Mou els braços forts como branques, Fon-te com la neu sota el sol, Agafa la lluna, El vent t´inclina … Sentir el cos en moviment coordinat amb la respiració és lo que experimentaràs a les classes; el nivell de dificultat ho decidiràs tu modulant el nivell de concentraciò i de control en els exercicis.
Qui ho pot practicar? Tothom necessita tenir cura de la seva postura perqué passem moltes hores sentats (ordinador, sedentarisme, televisió …) o massa poquets (estrés, excés de treball, càrregues familiars …).
Fer una gimnàstica física que senvolupa la consciéncia corporal és invertir en salut i això ens va bé a tots: treballadors asseguts davant de la seva ordinador, moltes hores d´empeus, gent no tant jove, dones embarassades i després del part, esportistes, estudiants …